Meniu

Extindere și îmbunătățire

Obiectiv: Continuăm să asigurăm spații de cazare sigure, confortabile și perfect dotate care să inspire vârstnicii să trăiască fiecare zi la intensitate maximă prin implementarea unor proiecte de reamenajare, întreținere și igienizare a acestora și prin achiziția de noi echipamente medicale, tehnologice și HoReCa, în valoare de 117.000 lei, până la finalul anului 2021.

Datorită generozității dumneavoastră proiectele Asociației Valea Izvoarelor se vor derula în ritmul pe care ni-l dorim, vor aduce bucurie și vor satisface nevoile unui număr cât mai mare de persoane:

 

1. Spații amenajate și dotate conform standardelor europene în domeniul asistării vârstnicilor

O bătrânețe frumoasă se traduce prin multe aspecte însă cu siguranță confortul, amenajarea și notele personale date spațiului în care vârstnicii își petrec timpul sunt esențiale pentru starea lor de bine. De aceea, pe parcursul anului 2021 vom derula proiecte în valoare de 80.000 lei:

 • Putem vorbi despre servicii de îngrijire de calitate doar în spații impecabil întreținute și igienizate, cu zugrăveli refăcute uneori lunar și care implică un cost de 10.000 lei/an.
 • Vom înlocui instalații sanitare și mobilier în valoare de 25.000 lei pentru a ne asigura că acestea rămân în stare perfectă de funcționare.
 • Vom continua să reamenajăm apartamentele ocupate de rezidenți și să aducem mai multă culoare în viața lor prin achiziția de perdele și tablouri, în valoare de 25.000 lei, pentru că știm că bucuriile mici sunt importante.
 • Prepararea alimentelor în acord cu nevoile vârstnicilor presupune îmbunătățirea continuă a dotărilor bucătăriei cu noi ustensile și echipamente profesionale: feliator de mezeluri, vase de gătit, tăietoare de legume-fruncte, mașină de spălat vase și înseamnă un efort de 20.000 lei.

 

2. Aparatură medicală performantă

Rezidența Valea Izvoarelor funcționează ca și o comunitate iar persoanele față de care ne angajăm să le oferim o bună calitate a vieții sunt diagnosticate de cele mai multe ori cu afecțiuni multiple. Pentru monitorizarea acestor afecțiuni, pentru prevenție dar și pentru a scurta perioada de convalescență a vârstnicilor vom dota cabinetul medical cu aparatură în valoare de 20.000 lei:

 • Aspirator de secreții bronșice
 • Nebulizator
 • EKG portabil
 • Aparat de ozonizare și purificare a aerului

 

3. Asigurarea bazei materiale pentru derularea unor programe diversificate de stimulare cognitivă

Tehnologia aduce un plus în orice domeniu de activitate. Domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice nu face excepție, de ceea ne dorim să implementăm un nou program de activități care presupune utilizarea unor platforme tehnologice și a jocurilor digitale în scop terapeutic pentru promovarea utilizării abilităților cognitive, fizice și sociale în rândul rezidenților noștri.

Modul de exploatare a jocurilor digitale precum și beneficiile pe care le aduc asupra calității vieții persoanelor vârstnice, inclusiv a celor care suferă de forme incipiente de demență sau Alzheimer au fost studiate în cadrul Proiectului Erasmus AD-GAMING, cu finanțare europeană.

Jocurile non-tehnologice sunt folosite ca și instrumente de terapie pe scară largă, însă ceea ce ne propunem prin acest proiect este să includem în rutina zilnică a rezidenților noi instrumente, mai complexe, care s-au dovedit mai eficiente în îmbunătățirea atenției distributie, a vigilenței, a senisbilității la contrastul vizual și a flexibilității mintale: capacitatatea de orientare, percepția, capacitatea de a efectua calcule simple, memoria, funcțiile executive.

Demararea acestui proiect implică costuri de 17.000 lei:

 • achiziția platformei tehnologice: 1 PC și 4 tablete și un televizor care să permită conectarea tabletei: 12.000 lei
 • licențe pentru aplicații și jocuri: 3.000 lei
 • insturirea personalului: 2.000 lei.

Ne puteți ajuta să impunem noi standarde de calitate unui domeniu cu vizibilitate redusă, însă cu impact enorm asupra vieții unei generații, prin donații în bani sau echipamente/ materiale.